#vasiskanzen50 - FELHÍVÁS

FELHÍVÁS

#vasiskanzen50
 
50 évvel ezelőtt, 1973. augusztus 20-án nyitotta meg a kapuit a Vasi Múzeumfalu (ma Vasi Skanzen). Szeretnénk Önökkel együtt emlékezni az azóta eltelt fél évszázadra. Kérjük, osszák meg velünk emlékeiket: olyan fotókat és történeteket várunk, amelyek szép pillanatokat, maradandó élményeket idéznek fel Önökben, és Szombathelynek ehhez a különleges helyszínéhez kötődnek. Lehet ez egy esküvői fénykép, egy rendezvényen elkapott pillanat, vagy akár egy régi tárgy, amely a nagyszülői házból ismerős…
A beérkező képeket és történeteket honlapunkon és a Vasi Skanzen Facebook-oldalán közzétesszük, hogy lássuk, hogyan vált élővé és lett a hétköznapjaink részévé öt évtized alatt ez a régmúlt falusi hagyományait őrző intézmény.  
 
Kedvcsinálóként saját képeinkkel kezdjük az épülő és a napjainkban látható múzeumfaluval, 1969-ből és 2023-ból
(Felvételek forrása: 1. Savaria Múzeum Néprajztudományi Osztály Diatára, SND 991; 2. Vasi Múzeumfalu napjainkban, Balaicz-Varga Nárcisz felvétele, 2023)

 
A történeteket, emlékeket küldjék el nekünk a vasiskanzen50@gmail.com e-mail címre!
Emlékezünk és ünnepeljünk együtt!
 

*A beérkezett anyagokat a múzeum kizárólag kutatási, kiállítási, illetve a gyűjtést segítő kommunikációs célokra használja fel. A felhasználás során minden esetben az adatvédelmi szabályoknak megfelelően járunk el. (Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100112.tv, letöltés dátuma: 2022. december 19.).