Bloomsday 2023 - nyitvatartás

Kedves Látogatóink!

A Blomsday rendezvénysorozatának apjain, 2023. június 16-án és 17-én INGYENESEN látogatható a Szombathelyi Képtár, a Schrammel-gyűjtemény és az Iseum Savariense. 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Intézményi programjaink:

Június 16. (péntek)
SZOMBATHELYI KÉPTÁR
Programok a Bloomsday keretében
 
16.30 Kassák x Kassák
Prieger Zsolt és Magyar Bori előadása 
A XX. századi aktivizmus és magyar avantgárd kiemelkedő, beskatulyázhatatlan és nem mellesleg világhírű alakja Kassák Lajos. Az ő költői életművéből szemezget és épít mellé elektronikus tánczenéből emlékművet Prieger Zsolt és Magyar Bori a Kassák x Kassák előadáson.
 
17.30 Urban animals / Szinantróp élőlények 
Kiállításmegnyitó
Szalai Dániel: Stadtluft macht frei
 
Szervező: Westwerk Művészeti Alkotóműhely Kulturális Egyesület
 
 
 
Június 17. (szombat) 15.00
SZOMBATHELYI KÉPTÁR
A Velemi Textilművészeti Alkotóműhely
Ingyenes tárlatvezetés a Velem 1975-1983 című kiállításban

 
A Velemi Textilművészeti Alkotóműhely munkájába pályázat révén évente 10 művész kapcsolódhatott be. A részvételhez szükséges pályázatban az alkotónak vázolnia kellett, hogy pontosan mivel szeretne foglalkozni a rendelkezésre álló 6 hétben. A nyertes alkotó számára nemcsak a szállást és az étkezést, valamint az alkotómunkához szükséges berendezéseket és eszközöket biztosították a szervezők, hanem négyezer forint is járt anyagvásárlásra (ezt számlával igazolták), továbbá háromezer forint ösztöndíjban is részesült. Mindezek fejében a Velemben készült alkotások közül egy-egy kiváló mű a Savaria Múzeum birtokába került, ezt a leltárkönyvben a szerzeményezésnél "megváltás" címkével jelölte a gyűjteménykezelő. Ebből az anyagból válogatott a Szombathelyi Képtár a Velem 1975-1983 című kiállításba, melyet bemutatunk a tárlatvezetés során.
Tárlatvezető: Cebula Anna művészettörténész, igazgató