Aktuális ajánlatunk

Tisztelt Pedagógus Kollégák!
 
Szíves figyelmükbe ajánljuk a Magyar Természettudományi Múzeum „Szóra bírt csontjaink” című vándorkiállítását, amely 2018. augusztus 31-ig a Savaria Múzeumban tekinthető meg. Várjuk a diákcsoportokat a tárlat ismeretanyagának hatékonyabb és élményszerűbb feldolgozására javasolt múzeumpedagógiai foglalkozásokra.
 
A kiállítás áttekintést ad a paleoantropológia történetéről, céljairól és lehetőségeiről, a régen élt emberek egészségi állapotáról, betegségeiről, az arcrekonstrukciók segítségével megjeleníti néhány történeti személyiség arcvonásait. A kiállítás látogatói maguk is tevékeny részesei lehetnek az embertani kutatásoknak: kísérletet tehetnek egy valaha élt embertársunk nemének, életkorának, testmagasságának megállapítására.
 
Az 5–9. évfolyamos diákcsoportoknak ajánlott múzeumpedagógiai foglalkozás során a résztvevők 3–4 fős csoportokban, mentorált csoportmunka során, instrukciós kártyák segítségével egy-egy résztéma mélyebb megismerésén munkálkodnak, majd tapasztalataikat, szerzett ismereteiket „konferencia” keretében megosztják társaikkal.
 
Önálló megtekintés esetén a 15 fő feletti iskolai csoport kedvezményes belépődíja: 400 Ft/fő
Múzeumpedagógiai foglalkozás részvételi díja: 600 Ft/fő (amely magában foglalja a belépődíjat is.)
 
A múzeumpedagógia program keddtől péntekig, előzetes jelentkezés alapján látogatható.
 
Időpont egyeztetés és további információ:
 
Tóth Kálmán
múzeumpedagógus
+36 94 501 948